Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

καλοκαιρινή έμπνευση

Σκαλίζοντας μια μέρα το συρτάρι , αυτό το μαγικό συρτάρι, που έχει μέσα τα "απίστευτα", βρήκα αυτά τα κοχύλια που είχα μαζέψει ένα απόγευμα σε κάποια παραλία της Σαμοθράκης. Κοιτάζοντάς τα μου ήρθε η έμπνευση για αυτό το κολιέ.
Υ.Γ. Τελικά τίποτα δεν πάει χαμένο!!!

Υφαντο κοσμημα με κοχυλια και διαφορες χαντρες !ενα υφαντο που μου θυμιζει καλοκαιρι!ι


Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

καλημερα σε ολους!!!

καλημερα !!!!ελπιζω....!!!!γιατι το λεω αυτο ...γιατι ειναι μια εβδομαδα περιεργη δυσκολη για ολους μας εδω στην ελλαδα!!!το ευχαριστο ειναι οτι ολο αυτο το ασχημο κλιμα επηρεαζει θετικα την δημιουργικοτητα μας!!μας κανει πιο δυνατους θελω να πιστευω , και μας πεισμωνει!!αυτο το καταλαβαινω και απο εμενα πρωτα απ ολα αλλα και απο ολες εσας και τα υπεροχα πραγματα που φτιαχνετε!!τελικα ειμαστε ενας λαος με πολλα ταλεντα , πεισμα ,και αντοχες απ οτι φαινεται!!!!αυτο κανεις δεν μπορει να μας το παρει!! τελος τα κοινωνικα σχολια να σας πω δυο λογια τωρα για τις προηγουμενες αναρτησεις μου!τα πλεκτα βραχιολια με συρμα και πετρες !!ειναι μια απο τις μεγαλες μου αγαπες αυτη η τεχνικη!!!λεω μια γιατι σαν διδυμος που ειμαι δεν μπορω να αποφασισω ποια ειναι η αγαπημενη μου τεχνικη !!!ειμαι αναλογα με την διαθεση της ημερας...πειραματιζομαι συνεχεια με διαφορα υλικα και διαφορετικες τεχνικες !!πιστευω οτι με καταλαβαινετε τι θελω να πω...!!χαχαχ!!πανω στο πλεκτο με συρμα κοσμημα εμαθα βελονακι,κατι που η συγχωρεμενη μανουλα μου προσπαθουσε να με μαθει επι χρονια και δεν τα καταφερνε!! οταν λεω εμαθα βελονακι μην φανταστειτε οτι πλεκω και σεμεν !!!!τα βασικα ξερω αλλα μ αρεσει!!!!!με ξεκουραζει !!με χαλαρωνει!αυτα προς το παρον!!!χαιρομαι που βρηκα αυτον τον τροπο να επικοινωνω μαζι σας και θα χαρω να διαβασω τα σχολια σας και τις οποιες αποριες σας!!!

βραχιόλι με σύρμα και πέρλες!

βραχιόλι με τυρκουάζ και σύρμα.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

  • καλημερα και καλη εβδομαδα σε ολους μας!!!ειμαι παρα πολυ χαρουμενη γιατι επιτελους καταφερα να κανω την πρωτη μου αναρτηση  μονη μου χωρις την βοηθεια της πολυ υπομονετικης φιλης μου καλλιοπης!!!απο εδω και περα ελπιζω οτι θα τα λεμε πιο συχνα !!!!!

υφαντο μακρυ κατ εντολη της κορης μου !!!

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ταξίδι στο χρόνο

Άν προσπαθήσει κανείς να βρεί έναν αργαλειό στην χώρα μας , το πιο πιθανό είναι να ακούσει οτι " η γιαγιά μου είχε έναν αλλά πριν απο χρόνια τον έκαψε στο τζάκι". Κι όμως η υφαντική είναι μια τεχνική και μία τέχνη  πανάρχαιη και πανανθρώπινη, που εξασκούνταν συστηματικά στην Ελλάδα μέχρι το 1950 περίπου.
Στην διάρκεια του μεσοπολέμου γνώρισε μεγάλη άνθηση το υφαντό  στη Μύκονο. Μυκονιάτικα υφαντά είχαν βραβευτεί σε έκθεση του Παρισιού την εποχή εκείνη και γίνονταν εξαγωγές γιατί ήταν πολύ ανταγωνιστικά. Αργότερα περί το 1950-1970 τα υφαντά λόγω της αύξησης του τουρισμού αλλά και εξαιτίας της καλλιτεχνικής ανησυχίας έξυπνων εμπόρων έγιναν μόδα. Μόνο στη χώρα της Μυκόνου λειτουργούσαν γύρω στους 500 αργαλειούς.
Η μικροϋφαντική βασίζεται στη τεχνική του αργαλειού. Και όπως κάθε υφαντό είναι μοναδικό γιατί βασίζεται στο μεράκι και στην τέχνη του κάθε δημιουργού έτσι και το κάθε κόσμημα που δημιουργείται με την μικροϋφαντική είναι μοναδικό. Χρειάζεται μεράκι και πολύ πολύ υπομονή.